top of page

Sociaal ondernemen & innoveren met Starters4Communities

Bijgewerkt op: 13 feb. 2021

Begin dit jaar startte mijn ontdekkingstocht als zzp’er. Daarnaast onderzoek ik nog een andere wens. Mijn wens om bij te dragen aan de leefbaarheid in Den Bosch. Die laatste wens nam deze maand ineens een sprong. Naast zzp’er ben ik de komende vijf maanden namelijk ook trotse deelnemer van Starters4Communities.


Even terug naar begin 2016, mijn start als ondernemer. Tot nu toe boeiende ontmoetingen, gave opdrachten en hard werken – van acquisitie tot uitwerken van ideeën en de (toch wel saaie) administratie. Maar ik doe alles met een lach. Hoe eng het soms ook is. Want al heb ik in december 2015 de beslissing ontslag in te dienen bewust genomen, het is en blijft spannend. Ineens word je teruggeworpen op jezelf. Er is ook wel een gemis: (dagelijks) collega’s om me heen en vooralsnog een project van langere duur waar ik mijn creativiteit en veranderkracht in kan zetten voor het maatschappelijk belang.

Don’t worry, ik zit niet zielig alleen thuis. Ik spreek wekelijks mensen: voor een opdracht of om met een bak koffie erbij ergens over mee te denken. Ook ben ik samen met partner in crime Vera Bertens aan het broeden op de doorontwikkeling van Twikkel the World – een initiatief waarbij we babydekens maken om baby’s in conflictgebieden een warme start te geven. Toch bleef er wat knagen…

Begin maart kwam alles samen. Ik zag kans het zzp’er-zijn en mijn inzet voor Twikkel the World te combineren met mijn langgekoesterde wens meer te betekenen voor Den Bosch! Sinds 10 maart neem ik deel aan Starters4Communities. Dit geweldige initiatief werkt met starters op de arbeidsmarkt aan maatschappelijke vernieuwing. Gedurende vijf maanden volg ik, samen met 14 andere starters, een trainingsprogramma gericht op sociaal ondernemen. De kennis die we op doen zetten we direct in ter ondersteuning van Bossche sociale ondernemingen en wijkinitiatieven.


En voilà, ineens combineer ik ondernemerschap met het ondersteunen van Bossche wijk initiatieven én heb ik een inspirerende groep mensen om me heen waarmee ik samenwerk!


Dit betekent wel een paar uitdagingen erbij. Met stip op nummer 1: om hulp vragen. Want om deze tweede Bossche editie van Starters4Communities mogelijk te maken, is het doel vóór 3 mei 2016 € 20.000 (!) bij elkaar te krijgen. Dat vraagt creativiteit, samenwerking tussen ons als groep én… hulp van ons netwerk.

Organisaties kunnen ons hiervoor sponsoren of een tegenprestatie kopen. Als tegenprestatie bied ik mijn netwerk een workshop LEGO® SERIOUS PLAY® tegen een gereduceerd tarief*. Het volledige bedrag gaat naar Starters4Communities. Heb je interesse: zie hier de flyer met meer informatie!


En dan is het cirkeltje rond. Ik ben het zzp’er-zijn aan het ontdekken, ik werk aan een aantal gave opdrachten, ik leer over sociaal ondernemerschap en ik zet mijn talenten, kennis en kunde in voor het goede doel. Een mooie begin van 2016.


Wil je meer weten of gebruik maken van bovenstaand aanbod? Laat het me weten! Binnenkort meer over het sociaal ondernemerschap en ook weer nieuwe blog.

*Update: binnen week na de lancering van onze crowdfundcampagne waren de twee trainingen die ik beschikbaar had gesteld al vergeven. Dank Waterschap Aa en Maas en Avanteers voor jullie steun!*

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page