Leren faciliteren van verandering

Dat was een intensieve eerste ‘run’ van de door Jonas Heffels en mij speciaal ontwikkelde tweedaagse training ‘Leren faciliteren van verandering’ voor waterschap Aa & Maas. Samen met een groep enthousiaste veranderaars twee dagen verdiept in het in gang zetten van verandering binnen je eigen werk en projecten. Van groepsdynamiek tot veranderen met Theory U en gebruik van creatieve werkvormen: het was een vol programma. Niet de meest makkelijke materie dus des te meer voldoening als je juist daar beweging in krijgt. Benieuwd naar alle ervaringen die we op de terugkomdag na de zomer gaan horen.Tijdens deze tweedaagse training zijn we met een gevarieerd programma aan de slag gegaan met:

– kennis en inzichten over (het faciliteren van) verandering;

– het achterhalen van de vraag achter de vraag met een goede intake om een proces effectief vorm te geven;

– inspelen op de groepsdynamiek tijdens een proces;

– (creatieve) werkvormen die je helpen complexe opgaven op een patroondoorbrekende manier aan te pakken.

– vasthouden van de creatieve flow binnen je netwerk of organisatie.

Denken maar vooral ook doen dus!


De tweedaagse wordt gevolgd door een terugkomdag. Voor die tijd faciliteren de deelnemers zelf een (korte) sessie en tijdens de terugkomdag doen we dat ook met eigen cases. Om de kracht van faciliteren met (creatieve) werkvormen te ervaren, om om te gaan met de dynamiek van de groep en om de flow erin te houden.


Wij zijn benieuwd! Dit smaakt in elk geval naar meer. Jonas en ik delen de kennis die wij hebben opgedaan in creatieve procesbegeleiding en de kracht ervan in veranderprocessen graag, dus mocht je interesse hebben, neem contact op voor een training of workshop op maat.

36 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven