top of page

Visualiseren 

Projecten, beleidsvisies, roadmaps, organisatieontwikkelplannen: veel organisaties hebben ermee te maken. En ze hebben één ding gemeen: er worden veel woorden en/of vakjargon gebruikt. Voor jou als schrijver is het helder. Maar is het ook duidelijk voor je publiek?

 

Je verhalen visueel vertalen kan helpen het proces duidelijk te schetsen maar ook mensen aan te haken die visueel zijn ingesteld. Die sneller aanhaken wanneer het verhaal simpel wordt gebracht en ze zichzelf erin herkennen.

De één pakt echter een stift wat makkelijker op dan de ander. Een opmerking die wij vaak horen tijdens workshops: “Ik weet niet waar ik moet beginnen!’ of ‘Dat kan ik niet, het ziet er niet uit!’.

visualiseren_basics.jpg

Hoe begrijpelijk ook, met een zetje in de goede richting is het écht mogelijk. En wij biedende met alle liefde dat zetje! Zie het als een recept dat je helpt een geweldige maaltijd klaar te maken. Of een instructie bij het in elkaar zetten van je kast. Kleine stapjes om de drempel die stift op te pakken weg te nemen.

​

Inmiddels is er veel ‘geschreven’ over visuele communicatie. Veel bestaande artikelen, boeken en video’s hebben één ding gemeen. Ze beginnen bij de basis: bouwblokken voor het creëren van beeld. In onze trainingen spelen we daarop in door te oefenen met zogenoemde grafische bouwstenen. Letters, iconen, verbindingen, kleurgebruik, etc. Speciaal voor jou hebben we het nòg makkelijker gemaakt: één werkblad met daarop de basis.

 

Dus print ‘em uit op A3 door hier te klikken en tekenen maar. Trek voor elk van de zes bouwstenen minstens 10 minuten uit. Herhaal, teken na of verzin variaties.

 

bottom of page