Ruimte voor innovatie met het Meander Innovatie Netwerk

Hoe gaan we innovatie binnen Meander richten en inrichten? Waarom zouden we dat doen? En wat vraagt dat van ons? Met die vragen gingen we eind mei samen met 30 frisdenkers binnen Meander aan de slag!

Jaap Klink en ik hadden de eer deze dag te begeleiden. Aan de hand van LEGO SERIOUS PLAY verdiepten we ons in het waarom en de visie voor innovatie binnen Meander. In de middag zochten we verdieping in een open space en gingen vervolgens met een mini-brainstorm aan de slag met het uitdenken van concepten. De rust van nadenken gecombineerd met (leren door te) doen dus! Innovatie vraagt meer dan een dagje brainstormen. En dus nu aan de slag met een goed vervolg, het betrekken van meer Meander-collega’s en meer verdieping.

Een goed vervolg is er meteen al gekomen. Een maand na deze bijeenkomst volgt een innovatielunch de concepten die tijdens de dag zijn ontwikkeld een stap verder worden gebracht. Eind dit jaar volgt een groter event om zoveel mogelijk collega’s te betrekken. En ondertussen wordt er blijvend hard gewerkt aan de opvolging van de concepten als ook aan het betrekken en meenemen van medewerkers. Want om innovatie echt van de grond te krijgen is sociale innovatie – ofwel aandacht voor de kwaliteiten en innovatiecapaciteit van mensen – broodnodig. Meander houdt de beweging erin!

Dank Jack H.L. Jansen, Marzena Rusyn, Claudia Steinbusch en Bram Smeets voor de geweldige organisatie en jullie vraag aan ons! Bram zette zijn talent in en filmde gedurende de dag. Klik hier voor een impressie van een mooie eerste stap naar een duurzaam intern netwerk. Meer hierover in het najaar! Wil je zelf ook aan de slag met (het starten van) een innovatienetwerk intern of met andere organisaties? Neem dan contact op en onder het genot van een kop koffie kunnen we samen in kaart brengen wat nodig en mogelijk is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *