Aan de bak in Den Bosch: een werkplaats voor verandering

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!
Je ziet in jouw straat, wijk of organisatie een probleem of uitdaging. Je hebt het idee dat het anders kan. Je wilt daar verandering in brengen. Maar hoe? Hiervoor heb je anderen nodig maar het gesprek aangaan is soms best spannend. En als je dat eenmaal gedaan hebt, hoe ga je dan verder? Daar helpen wij je bij! Want bij dit soort veranderingen kun je best een steuntje in de rug gebruiken. Van september tot en met december gaan we jou in een reeks bijeenkomsten voorzien van het bewustzijn en de tools om de verandering die je wil zien, mogelijk te maken.

Wat gaan we doen?
Verandering is een ontdekkingstocht waarbij je weet dat je in beweging moet komen maar nog niet precies weet waar je uitkomt. Wij, Nuala Burns en Judy de Graaff, hebben ervaring in het ondersteunen van organisaties bij verandering. We weten dat veranderen een pittige taak is waar net dat beetje support en begeleiding het succes kan bepalen. Omdat wij zien dat dit werkt willen we dit ook aanbieden aan de inwoners van Den Bosch. Zij die zich hard maken voor de straten, wijken en initiatieven in deze mooie stad. En dus ook aan jou, de veranderaar die de toekomst samen met anderen wil bouwen!

Van september tot en met december 2018 ben je welkom op een leerreis waarin we samen op onderzoek gaan naar waar je tegenaan loopt – met je team, wijk of organisatie – en wat het probleem is. Je leert observeren en luisteren naar dat wat je nog niet eerder zag. Vanuit daar zoeken we samen naar mogelijkheden voor een andere toekomst. We werken samen aan oplossingen terwijl we leren van elkaar. Daarnaast brengen we mensen die vernieuwing en verandering willen in Den Bosch, bij elkaar. Zodat we elkaar weten te vinden en kunnen steunen. Los van achtergrond, opleiding, politieke voorkeur of wat dan ook. Een groep Bosschenaren die het beste voor hebben met elkaar en met de stad.

Hoe gaan we dit doen?
Veranderen doe je niet alleen. Je kunt van elkaar leren en elkaar inspireren. Daarom sluiten we aan bij een wereldwijde beweging van veranderaars die in diezelfde maanden een gedegen en bewezen succesvolle online training volgt: ‘MITxU.lab: transforming business, society and self’. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hier aan besteedt naast de bijeenkomsten. De Theorie U- veranderaanpak die hierin wordt geduid gebruiken we als basis. Heb je hier nog nooit van gehoord? Geen punt, we nemen je hierin mee tijdens de bijeenkomsten!

Voor wie is het?
Iedere inwoner van Den Bosch is welkom. Actieve wijkbewoners, enthousiaste pioniers en vernieuwers binnen Bossche organisaties. Onze stad en (sociale) vernieuwing die we willen brengen in Den Bosch, is de basis voor dit proces. Het kan zijn dat je al ergens tegenaan loopt en tijdens deze leerreis wilt uitpluizen wat je samen kunt veranderen. Alleen of met een team. Maar je mag ook aansluiten als je wilt ontdekken wat deze leerreis je kan brengen, je anderen wilt ontmoeten of nog zoekende bent in wat je wilt doen.

Wanneer is het?
We komen op dinsdagavonden bij elkaar, te weten: 25 september, 9 oktober, 23 oktober, 6 november, 13 november en 4 december 2018 van 19.30u tot 22.00u. De heren van Broed zijn zo gastvrij hun ruimte aan ons ter beschikking te stellen. We zitten dus hartje centrum op het oude GZG-terrein (ingang aan de zijde van het Burgermeester Loeffplein).

Wat kost dit?
Omdat we dit laagdrempelig willen houden werken we met wederkerigheid in plaats van een vast bedrag. Zo kan iedereen aansluiten! Wil je een bedrag schenken, beschik je over ruimte waar we bijeenkomsten kunnen houden of heb je bepaalde kennis die we tijdens dit traject in kunnen zetten? Geef aan wat jij kan bieden en wij gaan er over met je in gesprek. Wij zetten onze tijd en energie in om deze leerreis vorm te geven en je tools aan te reiken om zelf een verandering in gang te kunnen zetten. Onze begeleiding beperkt zich dan ook tot de bijeenkomsten. Voor initiatieven en ideeën die hieruit voorvloeien draag je zelf verantwoordelijkheid. Mocht je aanvullende begeleiding nodig hebben, dan denken we uiteraard graag mee hoe dit vorm kan krijgen. Tenslotte: als je je aanmeldt, rekenen we op je komst. We starten wanneer er minimaal 10 deelnemers zijn die vanaf september spreekwoordelijk ‘mee op reis’ willen!

Waar meld ik me aan?!
Ben je enthousiast en wil je mee doen? Top! Je kan je aanmelden via deze link. Een week voor de bijeenkomst sturen we je nog een mail met praktische informatie. Omdat we mee gaan op de flow van MITxUlab, is het handig als je je daar ook alvast aanmeldt. Het is een gratis online training waar geen kosten aan verbonden zijn. Je kunt er voor kiezen alvast te starten of als je het teveel vindt, op een later moment aan te haken. Via deze link kun je je aanmelden op het leerplatform EdX.

Wat je verder nog moet weten…
Ben je nieuwsgierig maar weet je niet zeker of het iets voor je is? Bel of mail ons gerust. Via 06-48194827 of nualaburns@gmail.com kun je ons bereiken. Wil je meer weten over ons? Kijk dan op www.nualaburns.nl en
www.hetoogpunt.nl. Wij hebben er ontzettend veel zin! Bouw jij mee aan de toekomst van Den Bosch?

Tot in september!
Hartelijke groet,
Judy de Graaff en Nuala Burns


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *